Port-Ainé  a 25 minuts de Tírvia

port-aine1 

L’estació va ser inaugurada la temporada d’hivern 1986-1987. El fundador fou Josep Mesegué i Utgé.

Està situada a l’àrea d’influència del municipi de Rialp i Soriguera, al massís de l’Orri i envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, fet que permet gaudir de la natura i els paisatges exuberants. El punt més alt és el pic de l’Orri, amb 2.440 m, que esdevé un mirador únic del Pirineu des d’on podeu albirar des del Puigmal fins al Turbó aragonès, passant per la pica d’Estats, sostre de Catalunya, amb 3.143 m.

L’orientació nord del 95 % de les pistes en forma d’olla i els frondosos boscos de pi negre permeten gaudir d’una excel·lent qualitat de neu durant tot l’hivern.

L’estació disposa de gairebé 27 km de pistes i 800 m de desnivell aptes per a tots els nivells i tipus d’esquiadors o surfistes de neu.

Quant als serveis, Port Ainé destaca pel fet de constituir un centre integral de tot el que es necessita per a un dia d’esquí a la cota 2000 de l’estació, on hi ha l’hotel a més altitud del Pirineu, l’Hotel Port Ainé 2000***, amb parc lúdic d’aventura, centre de raquetes de neu, botiga, lloguer de material, escoles d’esquí, terrassa-solàrium, cafeteria i restaurant panoràmic.

Web oficial: https://www.portaine.cat/hivern/